Regijsko in področno prvenstvo v nogometu

V petek, 15. 10. 2021, je v Športnem parku Domžale potekalo regijsko prvenstvo v malem nogometu za učence letnik 2009 in mlajše.
 
Nogometno selekcijo naše šole so sestavljali: Taib Čordić, Gal Volf, Gašper Podgoršek, Jan Tič, Kristjan Breznik, Andrej Šinkovec (vratar), Gašper Avbelj, Bor Rožič in David Bergant.
 
V predtekmovanju je naša ekipa igrala v skupini C, kjer je suvereno premagala favorizirani ekipi OŠ Domžale in OŠ Venclja Perka. Prav tako so naši fantje premagali učence OŠ Dragomelj in se kot prvi v skupini C uvrstili v finalni del področnega tekmovanja.
Kot učitelj športa naj omenim, da so fantje igrali požrtvovalno, motivirano in zbrano do konca vseh dvobojev. Take želje in predanosti kot jo je imela ta ekipa, že dolgo ni imela nobena.
 
Finale je potekalo 19. 10. 2021 v ŠP Radomlje. Fantje so šli v ponoven boj, vedeli so, da je ekipa OŠ Rodica trd oreh, če bodo želeli priti na prvo mesto. Kazalo je dobro, a so v drugem polčasu malo popustili in na koncu zasedli odlično 2. mesto. Zmagovalec področnega prvenstva gre naprej na državno prvenstvo, naši fantje pa so se okitili s srebrnimi medaljami in nepozabno izkušnjo.
Zahvaljujem se celotni ekipi igralcev, trenerju Tilnu Strmšku ter učitelju Blažu Bergantu.
 

KONČNA RAZVRSTITEV – FINALE PODROČNEGA PRVENSTVA:

  • 1. OŠ Rodica
  • 2. OŠ Janka Kersnika Brdo
  • 3. OŠ Dragomelj
  • 4. OŠ Trzin

Jak Rogel,
učitelj športa in vodja tekmovanja