Državno tekmovanje glasbena olimpijada

V četrtek, 17. marca 2022, je potekala 11. Slovenska glasbena olimpijada, ki sta se je iz OŠ Janka Kersnika Brdo pod mentorstvom učiteljice glasbene umetnosti Simone Burkeljca udeležila Miha Zavrl iz 8. d in Ema Kralj iz 9. a.

Kar 109 osnovnošolcev iz 65 šol je letos napisalo avtorske skladbe, se poglabljalo v pevsko interpretacijo skladbe iz umetne ali ljudske glasbene zakladnice ter se s prebiranjem člankov v reviji Glasna in poslušanju predpisanih del Giuseppeja Tartinija in Marija Kogoja pripravljali na pisni test državnega tekmovanja. Izvedbo šolskih glasbenih olimpijad so šole morale prilagajati zdravstvenim razmeram, pevski del in izvedbo avtorskih skladb so tekmovalci posneli, pisni test pa je potekal preko videopovezave.
 
Zelo smo ponosni na naša dva tekmovalca, saj sta bila zelo uspešna,  in sicer je Ema Kralj dosegla SREBRNO PRIZNANJE, Miha Zavrl pa je z odličnim 7. mestom dosegel ZLATO PRIZNANJE ter nagrado za odličen ustvarjalni dosežek in izvedbo lastne skladbe za skladbo Grand jeu et duo za orgle.


Emi in Mihu iskreno čestitamo za dosežke na tekmovanju.


Simona Burkeljca, mentorica