Izredna pohvala za športni uspeh

V sredo, 8. 6. 2022, je v Mariboru potekalo šolsko državno prvenstvo v atletiki. Pogoj za uvrstitev je bil nastop na področnih prvenstvih, ki so potekala po celotni državi.

Naš učenec Patrick Novak iz 7. a se je kot strela z jasnega pojavil na atletski sceni in premagal celotno področno konkurenco ter si z izjemnim časom na 60 m zagotovil mesto na državnem prvenstvu. Bil je edini zastopnik Osnovne šole Janka Kersnika Brdo, a zelo močan konkurent vsem nastopajočim. V kvalifikacijskem teku je pometel s konkurenco in se z najboljšim časom uvrstil v finale. Patrick je zelo dobro izkoristil predtekmovalno tremo in jo usmeril v eksplozivno energijo. V finalnem teku se je iz štartnega bloka pognal kot pravi šprinter, ki že leta trenira atletiko. Dejstvo pa je, da je to Patrickov prvi resen nastop na atletskem tekmovanju.

No, da ne pozabim na bistvo.
Z močnimi in odločnimi koraki je pritekel v cilj in za sabo pustil vso slovensko konkurenco pri mlajših učencih na 60 m in postal nov šolski državni prvak na 60 m.
Lahko bi rekel, da je Patrick nova vzhajajoča zvezda slovenske atletike. Sam mi je priznal, da bo v bodoče pričel s treningi atletike in poskrbel, da ga na šolskih prvenstvih spremljamo vsaj še dve leti, kasneje pa kot uspešnega mladinca in člana.

Patrick, le tako naprej!

Jak Rogel,
učitelj športa