Tabor 2. a in 2. d

Tabora v CŠOD Jurček v Kočevju se je udeležilo 33 učencev 2. a in 2. d razreda.

Kljub temu da je tabor je potekal v suhem in hladnem vremenu, smo realizirali načrtovani program dela, ki je večinoma potekal v okviru dejavnosti na prostem. Izvedli smo: pohod po mestu Kočevje in ogled umetnega jezera, nočni pohod, ogled kraške jame in pohod po gozdni učni poti. Streljali smo z lokom in izdelali ptičjo krmilnico, ki smo jo odnesli v šolo. Najbolj pa smo uživali v plesnem večeru.
 
Učenci so bili na taboru ves čas aktivni, zavzeto so sodelovali, upoštevali so pravila in niso imeli večjih težav z domotožjem.
 
Realizirali smo športni dan zimski pohod in naravoslovni dan letni časi (zima).
 
Vsebine in dejavnosti so bile res zanimive in pestre, zato so nam dnevi na taboru hitro minili. Domov smo se vrnili z izkušnjo večje samostojnosti.

 

3. dan

Zadnji dan na taboru je potekal hitro. Že zjutraj smo se lotili pospravljanja, pakiranja, saj smo morali izprazniti sobe.

V dopoldanskem času smo 2. a in 2. d zamenjali včerajšnje dejavnosti in tako smo vsi spoznali svet kraških jam in gozdno učno pot z značilnostmi življenja v kočevskih gozdovih.

Pred odhodom domov smo se srečali z učenci 2. a in 2. c, ki so na tabor prišli. Tridnevni tabor  v domu Jurček je zelo hitro minil.

 

2. dan

Po zajtrku smo na razglednice napisali in narisali pozdrave domačim.

V dopoldanskem času smo se razdelili v dve skupini.

2. a je spoznaval osnove orientiranja in obiskal kraško jamo. Medvedova jama je majhna, a povsem prava jama s kapniki in mnogimi jamskimi živalmi (pajki, kobilice, stonoge, netopirji ...). Preizkusili smo tudi svojo hrabrost in za nekaj sekund ugasnili vse svetilke.

2. d je spoznaval življenje gozdnih živali in odšel na gozdno učno pot. Poiskali smo veliko stopinjo živali in naredili odtis iz gipsa.

Po kosilu smo odšli na igrala 😊.

Izdelovali smo ptičjo krmilnico. Naučili smo se varnega zabijanja žebljev in brušenja lesenih robov hišice. Ptičjo hišico bomo lahko odnesli v šolo in razveseljevali ptice stalnice.  Naučili smo se tudi streljanja z lokom.

Zvečer smo imeli božični ples. Kljub dnevu, ki je bil poln doživetij, smo pred spanjem prisluhnili pravljici in takoj zaspali.
 

Klikni na fotografijo za ogled celotne foto galerije.

 

1. dan

Zbrali smo se v matičnih učilnicah in težko pričakovali odhod na tridnevni tabor. Po dobri uri vožnje smo prispeli v dom Jurček v Kočevje.

Učitelji in vzgojitelji doma so nas pričakali in nas razporedili po sobah. Po zasluženi malici smo spoznali pravila doma in si uredili sobe (postiljanje postelj, zlaganje oblačil v omare, risanje znaka sobe ….). Pred kosilom smo imeli še nekaj časa, da smo preizkusili nekaj iger s svojimi sošolci v sobi.

Toplo smo se oblekli in se podali na ogled mesta Kočevje. Slišali smo veliko zanimivega o zgodovini kraja (o nemški poselitvi pred 600 leti, o izvoru imena reke Rinže …). Ogledali smo si kamnito cerkev, ki stoji sredi mesta. Opazovali smo umetno jezero, kjer je bil nekoč dnevni kop premoga ...
 
Po večerji smo se odpravili na kratek sprehod po praznično okrašenem mestu.
 
Utrujeni smo poslušali pravljico in hitro zaspali.

Klikni na fotografijo za ogled celotne foto galerije.