Obeležitev dneva državnosti na Podružnični šoli Blagovica – gradim prijateljstvo

Na zadnji šolski dan smo v petek, 24. 6. 2022, na Podružnični šoli Blagovica obeležili dan državnosti, slovenski državni praznik. Obeležili smo spomin na 25. junij 1991, dan, ko je želja postala resničnost, dan, ko je Slovenija postala neodvisna država. Praznik smo obeležili z glasbenimi točkami, ki so jih povezovale deklamacije o domovini.

V kulturnem programu, ki sta ga povezovali učenki Mirjam in Eva, so z deklamacijami nastopili prvošolke Loti, Živa in Zala, drugošolec Tim, tretješolca Mara in Bine, četrtošolka Gaja, petošolki Dineja in Maša, glasbeno točko pa so izvedli prvošolci, ki so zapeli pesem Pustite nam ta svet, ter petošolec Luka, ki nam je na diatonično harmoniko zaigral skladbo Veselo v Kamnik.

V sklepnem delu so se učenci zahvalili učiteljicam za vso podporo v letošnjem šolskem letu, ki je minilo v znamenju strogih ukrepov zaradi epidemije. Tako so zapisali:
Vsak dan tudi v času pouka na daljavo ste nas vzpodbujali, nam dajali nasvete in bili pripravljeni na pogovor. Mogoče bomo pozabili, kaj ste nas učili iz učbenikov, ampak ne bomo pozabili, kaj ste nam povedali iz srca.

Vseh 18 petošolcev pa je ob koncu v zahvalo in slovo od podružnične šole zapelo pesem Gradim prijateljstvo. Veseli in polni pričakovanj stopajo pred šolski prag novega razreda in novega šolskega leta na matično šolo na Brdo. Na novi poti jim želimo vse lepo in dobro, lepi spomini na osnovnošolske klopi na Podružnični šoli Blagovica pa naj ostanejo za vedno.
 
Besedilo: Jasna Klančišar, svetovalna delavka
Fotografije: Nika Leskovšek, razredna učiteljica