Proslava ob obeležitvi dneva samostojnosti in enotnosti

Na PŠ Krašnja smo kot vsako leto tudi tokrat izvedli proslavo ob obeležitvi državnega praznika, dneva samostojnosti in enotnosti Republike Slovenije. S svojimi točkami so se predstavili tako vrtčevski otroci kot vsi šolarji, od prvošolcev do petošolcev. Proslavo so vodili štirje učenci petega razreda, Miha Drobne, Ela Mežnaršič, Ula Miklič in Nik Štefančič. Zelo so se potrudili in se izkazali kot prekaljeni voditelji, za kar si zaslužijo posebno pohvalo in čestitke.

Za začetek proslave smo prisluhnili slovenski himni, Zdravljici. Tovrstni proslavi pritiče tudi kakšna domoljubna pesem, ki so jo zapeli učenci interesne dejavnosti Zapojmo in zaigrajmo ob kitari! pod vodstvom učitelja Nejca Novaka. Zapeli so nam pesem Tomaža Domicelja, Slovenskega naroda sin. Najmlajši otroci na naši šoli, vrtčevski otroci iz skupine Zvezdice so sodelovali s prvošolci, skupaj so se naučili ter nam zapeli in zaplesali na pesem Bele snežinke. Drugošolci so se predstavili z nenavadno uspavanko Zajček že spi, ki so jo predstavili na svojstven ter izviren način. Tretješolci in četrtošolci so se naučili pesmico Čudna zgodba ter se tudi zelo izkazali, saj so jo zapeli v glasbeni obliki kanon, ki velja za posebej zahtevno. Najstarejši učenci na šoli, petošolci pa so pričarali malo prazničnega vzdušja in zapeli pesem o tem, kar si vsi že dolgo želimo pa žal tudi letos ne bomo dočakali - snega za božič, namreč. Zapeli so pesem Bel božič ter nam na koncu pripravili še lepo presenečenje. Vsak je pri pouku izdelal svojo črko, ki jo je nato pri nastopu dvignil v zrak in tako so nam skupaj pokazali napis »vesel božič« ter nam voščili lepe praznike.

Tudi vsi učitelji in zaposleni na PŠ Krašnja se pridružujemo njihovemu voščilu in vam vsem skupaj želimo prijetne praznike ter vse dobro v novem letu!

Klikni na fotografijo za ogled celotne foto galerije.