Praznični december na podružnični šoli v Krašnji

Na podružnični šoli v Krašnji so mesec december zaznamovali številni posebni dogodki. Prve decembrske dni nam je svojo avtorsko pravljico v obliki uličnega gledališča kamišibaj predstavila vzgojiteljica Meta Adamič Bahl.

Vsi otroci šole in vrtca so si ogledali gledališko predstavo Božičkove dogodivščine v izvedbi dijakov Srednje vzgojiteljske šole iz Kamnika. Pravo pravcato presenečenje sta pripravila učitelja Ilona Irgolič in Nejc Novak, v prijetnem vzdušju medsebojne povezanosti vrtca in šole smo v šolski telovadnici prepevali božično-novoletne pesmi, katere sta na kitarah spremljala omenjena učitelja.

Učenci 3. c in 4. c so samoiniciativno pripravili dve predstavi, Muco copatarico in Pingvinčkovo pošto. Predstavili so se tako šolarjem kot vrtčevskim malčkom.

Zadnji teden decembra nas je obiskal  tudi eden od treh dobrih mož, Dedek Mraz.

Ob prihajajočih praznikih smo priredili prireditev, na kateri so se predstavile vrtčevske skupine in razredi s svojimi točkami. Spomnili smo se dneva samostojnosti in enotnosti izpred 32 let.

Obiskale so nas tudi vzgojiteljice vrtca Medo in se predstavile z lutkovno predstavo Zvezdica Zaspanka.

Zadnji šolski dan je po celi šoli dišalo po medenjakih, ki so jih spekli učenci 5. razreda za lepši začetek novoletnih počitnic.

Pred odhodom na zaslužene počitnice smo si voščili še prijetne praznike in srečno novo leto 2023.

Helena Urbanija