Božični bazar

V četrtek popoldan, 28. 11. 2019, je na šoli potekal božični bazar. Na dogodku so sodelovali vsi učenci od 1. do 9. razreda, nanj so se pripravljali več dni in izdelovali izdelke, v četrtek ob 17. uri pa za starše, babice in dedke, bratce in sestrice ter lokalno skupnost odprli vrata šole. Ob vhodu je obiskovalce pozdravljal napis BOŽIČNI BAZAR, v kletne prostore in do telovadnice pa jih je vodila božična dekoracija. Letošnji bazar je poleg stojnic z ročnimi izdelki učencev, ki so bile postavljene v avli – osrednjem prostoru bazarja, ponujal tudi ustvarjalne kotičke, menjalnico rabljenih knjig, stojnico s piškoti in sladki kotiček.
 

Pred telovadnico so učitelji in učenci predstavljali Erasmus+ projekt (Kalabrija in Finska), po učilnicah so potekali igralni kotički, kjer so lahko obiskovalci igrali namizne družabne igre, šah in – že nekoliko pozabljene – gibalne igre, kot je ristanc. V telovadnici so bile stojnice z izdelki, ki so nastajali izpod rok naših učencev v sklopu dnevov dejavnosti več dni. Nastali so raznoliki izdelki: venčki, zapestnice, okraski za smrečice, božična žita, voščilnice, svečniki, koledarji, lesena drevesca, igrica tri v vrsto … Prav vsi izdelki so bili odraz učenčeve ustvarjalnosti, ročnih spretnosti in srčnosti. Letošnji bazar je ponudil tudi sejem rabljenih knjig, ki so jih učenci pred četrtkovim popoldnevom prinesli v šolo, v zameno pa dobili kuponček, s katerim so si na bazarju izbrali nove knjige. Stojnica je bila polna, ponudba knjig raznolika, prav vse knjige pa so bile odlično ohranjene. Polna je bila tudi stojnica s piškoti in cake popsi, ki so jih doma spekli in pripravili učenci s svojimi družinami. Obiskovalci so si lahko na bazarju sami izdelali voščilnico in se fotografirali v foto kotičku pred kaminom ali se prepustili čopičem pri poslikavi obraza. Preizkusili so lahko tudi svoje glasbene spretnosti v glasbenem kotičku in zaigrali na bobne ali kitaro. Od telovadnice do jedilnice, kjer je bil sladki kotiček, je vodila pot z lučkami. Učenke in učiteljice so pekle palačinke in ocvrte miške, kuhale čaj in kavo.
 

Četrtkovo neformalno druženje med učenci, starši in učitelji je potekalo v prijetnem, sproščenem vzdušju vse do 19. ure. Obiskovalci so se dlje časa zadržali v šoli, obiskali stojnice, se aktivno vključevali v dogajanje in poklepetali med seboj, kar je tudi bil eden od namenov bazarja.

 

Zahvaljujemo se vsem učencem, ki so izdelovali izdelke in sodelovali na stojnicah, vsem staršem, ki so spekli piškote in podarili knjige. Zahvaljujemo se tudi vsem sodelavcem šole za aktivno sodelovanje pri izvedbi bazarja. Iskrena hvala pa tudi vsem obiskovalcem, ki so s prostovoljnimi prispevki prispevali za šolski sklad.

Klikni na fotografijo za ogled celotne fotogalerije.