Dan odprtih vrat


V soboto, 24. 11., je na OŠ Janka Kersnika in na obeh podružnicah ter prvem razredu v vrtcu potekal dan odprtih vrat in sejem. Na tem dnevu so sodelovali vsi učenci šole, starši in stari starši. Naslov dneva je bil Stare igre in igrače.
 

Prvo in drugo šolsko uro so se učenci po razredih pripravljali na obisk staršev in starih staršev ter ostalih obiskovalcev. Nekateri učenci so pripravljali stojnice za prodajo izdelkov, drugi pa so v učilnicah izdelovali stare igre in igrače ter se igrali. Izdelali so plakete in zapisali, kako se kakšna igra igra. V vsaki učilnici je bila predstavljena ena igra npr. domine, tangram, mlin, balinanje s krompirjem, kamenčkanje, volkarca … V telovadnici so se izvajale igre, za katere je značilno gibanje npr. Kdo se boji črnega moža?, gumitvist, skakanje čez kolebnico, korenčki … V učilnici za glasbo pa so peli stare ljudske pesmi.
 

Ob 10.30 so se nam pridružili starši, stari starši in naključni obiskovalci. Ti so se lahko sprehodili po razredih in se igrali igre z učenci ali pa med sabo. Pravila igranja so jim razložili učenci, ki so tudi organizirali igre. Na stojnicah so si lahko ogledali in kupili izdelke, ki so jih na tehničnih dnevih izdelali učenci. Izdelovali so novoletne čestitke, koledarje, svečke, tangram, posadili božično žito, adventne venčke … Prodajali smo tudi piškote, ki so jih napekli starši in stari starši.
 

Poleg predprazničnih stojnic smo člani projekta Erazmus+ postavili tudi stojnico, na kateri smo razstavili nekaj iger in igrač, ki smo jih spoznali in izdelali na tehniškem dnevu v oktobru.

Obiskovalcem smo predstavili namen oz. cilje projekta Stare igre in igrače iz preteklosti kot gradniki mostov sodelovanja med šolami v EU. Preko videokonference smo se povezali tudi z našo partnersko šolo Instituto Comprensivo di Squilance v Kalabriji. Tudi tam so imeli ta dan namenjen igri in igrači. Drug drugemu smo povedali in pokazali, kaj delamo.
 

Obiskalo nas je veliko staršev, starih staršev in ostalih obiskovalcev. Ker smo ta dan zbirali tudi denar za šolski sklad, smo bili velikega števila obiskovalcev zelo veseli.
 

Hvala vsem, ki ste spekli piškote in nam jih podarili. Hvala vsem obiskovalcem za obisk in seveda za nakup izdelkov. Brez vas nam ne bi uspelo. Hvala tudi delavcem šole za lepo izpeljan dan odprtih vrat.
 

Jana Kovič

 

Klikni na fotografijo za ogled celotne galerije.

 

 

 

 

 

 

“Izvedba tega projekta je financirana s strani Evropske komisije. Vsebina članka je izključno odgovornost avtorja in v nobenem primeru ne predstavlja stališč Evropske komisije.”