Utrinki z izmenjave Erasmus+

 

Četrtek, 30. 5. 2019


Učitelji so nas zbudili prej kot v sredo zjutraj. Spakirali smo kovčke, jih zložili na hodnik in se še malo pogovarjali. Odšli smo v jedilnico, kjer smo pojedli zajtrk. Po zajtrku smo odšli do avtobusa in vanj zložili kovčke, se namestili in se odpeljali proti Brdu. Ko smo prišli pred šolo, smo se poslovili od Italijanov, ki so nadaljevali pot proti letališču Treviso.


Miha Dragar, Lan Sojer

 

Sreda, 29. 5. 2019


V sredo zjutraj smo vstali ob osmih,nato smo malo posedeli v sobah in odšli na zajtrk. Po zajtrku smo igrali namizni nogomet, biljard, različne igre, ki smo jih prinesli s sabo. Nato so nam dali učitelji navodilo, da pripravimo predstavitev ene igre po skupinah. Mi smo predstavili igro »puf«. Ker je močno deževalo, so nam učitelji predlagali pohod ali ogled filma. Seveda smo se odločili za film. Film je bil precej smešen. Po ogledu filma smo se še malo igrali. Po kosilu smo odšli na bazen. Na bazenu smo se imeli zelo dobro. Veliko smo se spuščali po toboganu in skakali v vodo, čeprav ne bi smeli. Odšli smo na sladoled in ga hitro pojedli, da smo se lahko še kopali. Ob 18.30 smo šli nazaj v dom na večerjo. Po večerji smo imeli kratek zaključni program. Dobili smo certifikate in predstavili stare igre drug drugemu. Po končanem zaključku se še malce igrali in plesali. Po plesu pa vsi utrujeni odšli v svoje sobe.


Bor Rožič, Gašper Podgoršek

 

 

 

 

Torek, 28. 5. 2019

Zjutraj smo se zbrali v šoli, nato smo se z avtobusom odpeljali v Bohinj. Vmesna postaja je bila Bled kjer smo si ogledali Bled in se sprehodili ob Blejskem jezeru. Ko smo prispeli v Pac šport ob Bohinjskem jezeru, smo se razporedili po sobah. Po kosilu smo se z ladjico odpeljali po bohinjskem jezeru do Ukanca. Od tu smo se odpravili peš v dom. Po večerji smo imeli družabni večer, kjer smo si italijanski in slovenski učenci pokazali stare igre in se igrali. Pri tem smo zelo uživali.

 

Ema Kralj in Rozalija Kink

 

Ponedeljek, 27. 5. 2019

V ponedeljek smo se zjutraj odpravili v šolo, kjer smo pripravili dobrodošlico našim italijanskim prijateljem in njihovim učiteljicam. Nato pa imeli tri ure pouka. K pouku so z nami šli tudi naši italijanski prijatelji, učitelji pa so si ogledali, kako poteka pouk pri nas v Sloveniji. Po pouku smo imeli kosilo. Zaradi dežja jih nismo mogli odpeljati na sprehod po Brdu. Ko se je dež malo umiril, smo odšli na občino, ker nas je sprejela ga. županja, mag. Olga Vrankar, ki nas je pozdravila in predstavila Občino Lukovica. Nato pa smo se odpeljali na Trojane, kjer smo poskusili trojanske krofe. Vsem, z našimi gosti vred, so bili ti zelo všeč. Nato pa smo se počasi vrnili pred šolo, kjer so nas pričakali starši. Popoldne smo imeli prosto, zato se nas je večina skupaj s starši in našimi italijanskimi prijatelji odpravila na bowling, kjer smo se zelo zabavali. Ko smo postali lačni, smo se odpravili na pico, nato pa smo utrujeni odšli domov.


Ela Podlesek, Julija Gabrovec, Eva Kuntner

 

 

Klikni na fotografijo za ogled celotne foto galerije.

 

 

 

Nedelja, 26. 5. 2019

Zjutraj smo se zbrali pred šolo, nato pa odšli z avtobusom v Ljubljano. Najprej smo si ogledali Narodni muzej Slovenije. Videli smo najpomembnejše arheološke najdbe Slovenije. Nato smo sprehodili po Ljubljani. Na Tromostovju smo si vzeli nekaj časa ter odšli na sladoled. Ogledali smo si še mestno hišo in se odpravili do tržnice, kjer nas čakal avtobus, ki nas je odpeljal v Škocjanske jame. Tam smo odšli na kosilo, ter se nekaj časa igrali stare igre. Nato smo odšli v Škocjanske jame. V jamah smo si ogledali Šumečo in Tiho jamo. Italijanski učenci in učitelji so bili zelo navdušeni nad jamami. Po ogledu smo se počasi odpravili domov.

 

Hana Prohinar, Vita Strmšek, Eva Zupan

 

 

 

Sobota, 25. 5. 2019

Sobota, 26. 5. 2019, je bil dan, ko so k nam prišli na izmenjavo v okviru projekta Erasmus+ italijanski učenci in učitelji iz šole Istituto Comprensivo di Squillace iz Kalabrije. Prišli so ob 21.00. Ob prihodu smo jih sprejeli s transparenti, jim pripravili kratek kulturni program in jih pogostili s sladicami, ki smo jih učenci in starši pripravili zanje. Ga. ravnateljica, dr. Anja Podlesnik Fetih, jih je pozdravila v angleščini in italijanščini. S pomočjo kratkega filma, ki so ga pred leti posneli učenci turističnega krožka, smo jim pokazali našo občino. Nato smo slovenski učenci, ki sodelujemo v projektu, odšli vsak po enega italijanskega prijatelja in ga odpeljali s sabo domov.

 

Miha Pečar in Žan Bohinc

 

 

 

 

 

 

“Izvedba tega projekta je financirana s strani Evropske komisije. Vsebina članka je izključno odgovornost avtorja in v nobenem primeru ne predstavlja stališč Evropske komisije.”